We gaan weer crossen!

door Annerieke Kroeze

Op 10 november is de eerste cross van dit seizoen, bij AKU in Uithoorn. Vorig jaar hadden we steeds meer dan 100 deelnemers, dat aantal hopen we nu minstens te evenaren!
Het zou kunnen dat je denkt: een cross, een cross? Wat is dat nu weer?

Een cross – vroeger ook wel veldloop genaamd – is een hardloopwedstrijd over onverhard terrein. En doorgaans ook over verschillende soorten ondergrond, zoals zand, aarde en gras. Meestal is in een crossparcours ook hoogteverschil opgenomen: je moet bijvoorbeeld een heuvel op. Als het parcours een verharde weg kruist, kan daarop een mat of zand gelegd zijn. Dit is zodat je hier overheen met cross-spikes kan lopen, vergelijkbaar met het klunen bij het schaatsen!

Het is altijd heel gezellig, je kunt elkaar goed aanmoedigen, en je bent snel weer thuis want de wedstrijd duurt niet de hele dag. Als je aan minstens 2 van de 3 crossloopjes meedoet (de andere twee zijn op 15 december in Santpoort en op 26 januari in Bussum) kun je je kwalificeren voor de finale op 16 maart, individueel en/ of met je team. Vorig jaar, bij de ijskoude finale in Soest, heeft AV ’23 veel prijzen gewonnen!

De afstanden zijn voor de eerste wedstrijd ongeveer als volgt:

  • mini’s: 600 meter
  • c-, b-, en a-pupillen: 1000 meter
  • meisjes junioren D: 1500 meter
  • jongens junioren D, meisjes junioren B, C en A: 2000 meter
  • jongens junioren C: 2500 meter
  • jongens junioren B en A: 3000 meter

Voor meer informatie, zie www.tigch.nl.
Je kunt als je dit formulier hebt ingevuld zien wie zich nog meer heeft ingeschreven, èn je kunt eventueel je inschrijving nog aanpassen. Ook krijg je na het inschrijven een bevestiging.

Je licentienummer staat op je digitale pas van de atletiekunie. Mocht je het nummer niet bij de hand hebben, mail dan even de ledenadministratie. Het kan zijn dat je een nieuw lid bent en daarom nog geen licentienummer hebt, vul dan ‘in aanvraag’ in.

Inschrijven kan tot en met 2 november, middels deze link. De kosten bedragen €3,50 per deelnemer, per wedstrijd. Na afloop van het crosseizoen zul je hiervoor een factuur ontvangen. De club betaalt de deelname aan de finale.