AV’23 triatleten scherpen PR’s aan bij 1.500m ZWEMwedstrijd

Door: Roland van der Put

Gisteren deden 5 AV’23 triatleten en onze zwemtrainer Justin mee aan een officiĆ«le zwemwedstrijd over een afstand van 1.500 meter in het Noorderparkbad. De wedstrijd was onderdeel van de Lange Afstand Competitie van de KNZB. Een mooie gelegenheid om te kijken hoe het stond met ons zwemniveau.

Sinds de zomer van 2018 traint een groep van inmiddels ruim 20 triatleten namelijk wekelijks in het zwembad. De een heeft als doel om af en toe een korte triathlon te doen, de ander voor het volbrengen van een halve Ironman afstand of voor een goede prestatie bij de landelijke teamcompetitie wedstrijden. Zo zal er deze zomer een AV’23 vrouwenteam meedoen in de 3e divisie van de NTB!

De hilariteit was groot toen het programma bekend werd gemaakt: de gemiddelde leeftijd van de deelnemers was ongeveer 16 jaar. En de opgegeven tijden beloofde een snelle wedstrijd. Gelukkig liet niemand zich van de wijs brengen en werd er door iedereen hard gezwommen wat een hoop PR’s opleverde:

Justin: 24:51
Kristian: 24:55
Joep: 25:37 (PR)
Renske: 27:14 (PR)
Roland: 28:04 (PR)
Stella: 28:28 (PR)

Meer weten over de triathlon-afdeling van AV’23 of heb je misschien interesse om zelf mee te trainen? Klik dan hier voor meer informatie.