Medailleregen bij Nationale D-indoor 2020

door Rosa de Jong

De indoorhal van Omnisport Apeldoorn was 25 januari het decor voor de nationale D-indoor, de officieuze nationale kampioenschappen atletiek voor D-junioren. Zes atleten van AV’23, Maud en Joris (D1) en Anne, Nehissa, Fabio en Patrick (D2) vertrokken in alle vroegte naar de wedstrijd, om te laten zien wat ze in huis hadden. De lange dag en technische problemen mochten de pret niet drukken. Het zestal liet mooie prestaties zien en ging uiteindelijk naar huis met twee gouden (Maud en Joris), één zilveren (Patrick) en twee bronzen medailles (beide voor Joris) op individuele onderdelen. Dat belooft wat voor het outdoorseizoen!

Anne mocht het spits afbijten met de series 60m horden. Ze bleef met 12,64s opnieuw onder haar PR van vorig jaar, en vloog met zelfverzekerdheid over de hordes. Ze sprong daarna 1,25m hoog, met een aantal veelbelovende sprongen op 1,30m. 

Vervolgens waren de sprinters aan de beurt. Fabio bleef knap twee keer onder zijn PR, met 8,51s in de series en 8,56s in de halve finale. 
Maud bereikte tot haar grote verrassing de finale op de 60m, door in zowel de series als de halve finale onder de 9 seconden te duiken. Ze eindigde als 7e, een knappe prestatie omdat ze vlak ervoor de 1000m naar haar hand zette in een tijd van 3:08,38. Daarmee was ze niet alleen de snelste van de D1 meiden, maar ook van de oudere D-tweedejaars. 

Ook Nehissa bereikte de finale van de 60m, door een mooi PR van 8,38s in de halve finale. In de finale liep ze uiteindelijk naar de vijfde plek. Tussendoor sprong ze bovendien ver in de zandbak, en bleef maar vijf centimeter verwijderd van een PR met een afstand van 4,34m. 

In navolging van Maud en Nehissa verzekerde Joris zich ook van een finaleplek op de 60m.  Met een tijd van 8,39s sleepte hij een bronzen plak in de wacht. Bij die medaille bleef het niet, want eerder op de dag won hij met overmacht goud op de 600m in een tijd van 1:43,10 en nog een keer brons bij het verspringen met een afstand van 4,59m. 

Patrick vertegenwoordigde AV’23 bij het werpen. Bij het kogelstoten verbeterde hij zijn beste prestatie met 30cm, en greep met een prachtige stoot van 10,82m het zilver. 

Maud en Joris stonden ook aan de start van de estafettes, in teams met atleten van verschillende verenigingen. Beide combiteams snelden naar een tweede plek en kregen het zilver omgehangen.

Niet alleen de prestaties maakten de ouders en trainers trots, ook het plezier en sportmanschap op en naast de baan waren mooi om te zien. Tijdens en na loopjes, sprongen en stoten werden er knuffels, high fives en complimenten uitgedeeld aan clubgenoten én concurrenten. We blijven deze en de andere toppers op de voet volgen!