Eerste Cross van het seizoen

door Annerieke Kroeze

Afgelopen zaterdag 30 November 2019 vond de eerste cross van het seizoen plaats. Die is traditiegetrouw bij AKU, en altijd met veel regen, wind of kou. Deze keer was het echter prachtig weer! Een zonnetje, geen wind, heerlijk! Veel kinderen liepen in korte broek en in een shirt met korte mouwen. Het parcours is vrij saai: een grasveld, een heuveltje op, dijkje over, paar strobalen en klaar. Het leuke is echter wel dat je op diverse plekken kunt kijken. Je ziet dus bij iedere start een groep AV 23´ers kijken en aanmoedigen, dan rent die groep supporters massaal naar het heuveltje, dan naar de bocht waar de lopers weer om de hoek komen, en dan naar de finish. En dat herhaalt zich de hele dag. Veel support dus, en dat vinden de atleten geweldig!
Naast dat het een heerlijke dag was, hebben we het ook heel goed gedaan:
Mischa, looptrainster van de pupillen, werd eerste in haar B-juniorengroep.
Bij de C-junioren een aantal lopers die het geweldig deden met een mooie 4e plaats voor Ischa bij de jongens. Pam behaalde dezelfde plek bij de meiden.
Bij de D2 een stuk minder deelnemers dan toen deze atleten nog D1 waren… Jammer! Robin was de enige jongen, en wat liep hij weer lekker! Bij de D2 meiden wel 7 deelneemsters, supergoed gelopen allemaal en daarom een tweede plek in het ploegenklassement.
De D1 had bij de jongens en de meisjes 3 deelnemers in de top 10! Maud en Joris gingen door met wat ze al jaren doen: winnen. Ze werden beiden afgetekend eerste.
Ook bij de pupillen veel mooie klasseringen. De mini´s liepen voor het eerst en dat deden ze geweldig! Beide ploegen staan bovenaan in het ploegenklassement. Rayan (2e), Lasse (3e) en Valentin (8e) voorspellen alvast een mooie toekomst voor deze lichting. Hetzelfde geldt voor de meiden waar Olivia, Lena en Nora 1,2 en 3 werden, met vlak daarachter Anouk en Lene. Toppers!
Bij de C- en B-pupillen redelijk wat deelnemers. Heel goed gedaan weer allemaal.
Bij de jongens zette Nathan van de B-pupillen nèt te laat zijn eindsprint in; hij werd mooi tweede. De meiden B waren sterk vertegenwoordigd, zowel qua aantal deelnemers als klasseringen. Dik bovenaan bij de ploegen, want Benthe, Chiara en Olivie vormden zoals wel vaker het podium.
Bij de A1 en A2-pupillen lekker veel deelnemers die allemaal goed liepen. Lucy liep zelfs naar een hele knappe vierde plaats.

Op naar de volgende cross! Als je dat nog niet gedaan had kun je je alsnog inschrijven, tm 31 december. Dat kan door dit inschrijfformulier in te vullen.