Looptrainer Ingrid Coster neemt afscheid

door Monique Admiraal

Vandaag was de laatste training van Ingrid aan de dinsdagavond recreatie/prestatiegroep, want ze gaat volgend jaar verhuizen naar Heerlen. Ze blijft nog wel de komende maanden met Tjitske Kooistra training geven aan de Flevopark-vrouwengroep. Atleet Hans Hofstede vertelt in zijn speech waarom hij Ingrid zo waardeert; “Ze is betrokken, loopt tijdens de training een rondje met je mee, vraagt hoe met je gaat, geeft adviezen over hoe je loopt (bijvoorbeeld je houding of ademhaling) en is intussen bezig met jou te hazen.” Ingrid was zelf een talentvolle loopster, maar is nu gestopt met wedstrijden. Die druk van moeten/willen winnen, die wil ze niet meer voelen.

Ingrid heeft ruim twaalf jaar training gegeven, de atleten gaan haar missen. Haar trainingen worden bijna altijd ‘pittig’ genoemd, veel rennen en na afloop voelen dat je hard getraind hebt. Onder het genot van een energiebom (koek van Ingrid) en dadeltaart (gemaakt door Anneke Nass die helaas ziek was), babbelen we nog wat na.

Ingrid je bent een fantastische trainer, heel veel succes en plezier met je nieuwe huis en hopelijk kunnen ze bij de plaatselijke atletiekvereniging gebruik maken van jouw trainerskwaliteiten. Bij AV’23 zal Kees van de Berg (ook zeer gewaardeerd trainer) de trainingen van Ingrid gaan overnemen.

Zie voor een uitgebreid interview met Ingrid: https://www.av23.nl/ingrid-coster-59-looptrainer-van-de-senioren-recreatie-prestatiegroep-en-trainer-van-de-woensdagochtend-flevopark-vrouwengroep/