Eerste pupillen competitiewedstrijd

door Jeugdbestuur

Op 13 april is de eerste wedstrijd van dit jaar voor onze pupillen. Een aantal kinderen is al ervaren, maar voor velen is het de eerste keer dat ze aan een echte wedstrijd mee zullen doen. Gelukkig hebben we de hele winter al goed geoefend en zullen de trainers de kinderen echt helpen en begeleiden. De meer ervaren kinderen zullen zeker beamen dat het een hele gezellige en sportieve dag zal worden!

Door deze link: eerste competitiewedstrijd 2019 in te vullen kun je je kind inschrijven.

Dat kan tot en met woensdag 3 april!
Dit is de eerste wedstrijd in een reeks van 3. De andere wedstrijden zijn op 18 mei bij Lycurgus en op 15 juni bij AV ´23. Teams en/of individuele atleten die aan minstens twee wedstrijden meedoen kunnen zich plaatsen voor de finale op zaterdag 14 september. Tussenstanden zijn te zien op tigch.nl. De kosten voor deze wedstrijd bedragen €6. De kosten voor de finale neemt de club voor haar rekening. In juli volgt een factuur voor deelname aan de eerste drie (of minder) wedstrijden. 
De kinderen zullen de volgende onderdelen doen, in meerkampvorm:
-Mini’s, c- en b- pupillen:  40 meter sprint, verspringen, balwerpen
-A1-pupillen: 60 meter sprint, verspringen, kogelstoten
-A2- pupillen: 60 meter sprint, hoogspringen, kogelstoten.
De mini´s en de c-pupillen lopen daarnaast eventueel een 600 meter, de andere kinderen lopen eventueel een 1000 meter. Ze kunnen er ook voor kiezen de lange afstand niet te lopen (maar het hoort wel een beetje bij atletiek……)
We verwachten met een grote groep te komen, meestal zijn we met ongeveer 100 pupillen. Dat betekent dat we twee juryleden moeten leveren. Ook graag daarvoor inschrijven als je wil! Je bent niet de hele dag bezig, maar zal een paar uurtjes ingedeeld worden bij een onderdeel. En als we meer juryleden leveren, heb je minder werk per persoon.

Uiteraard zullen we op de trainingen deze onderdelen goed oefenen, en op de trainingspakkenwedstrijd van 31 maart komen deze onderdelen ook aan bod! Het is dus best handig om je ook in te schrijven voor die wedstrijd via deze link: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/27429/.

Inschrijven kan tot en met 28 maart!

In de week voor de wedstrijd ontvangen jullie zoals gebruikelijk een mail met aanvullende informatie.
We hopen op veel deelnemers!


Sportieve groet, het jeugdbestuur

Ps: vragen? jeugd@av23.nl.