Spannende crossfinale jeugd Warmenhuizen 2019

door Sierus Caderius van Veen en Joris Mantel

De mooie dag van Joris en Sierus. We begonnen met geluk. Op het station kregen we een kraslot en wonnen we 10 euro. Toen gingen we op weg naar de wedstrijd. We vonden het spannend, maar ook weer niet. Na een lange reis met de trein en de bus kwamen we aan. De kantine van AV Nova was proppie vol en voor de wc stond een rij van twintig man. We waren gelukkig heel ruim op tijd, dus we konden nog even lunchen voordat onze wedstrijd begon om 15.00 uur. Na de lunch gingen we het parcours verkennen. We kregen er steeds meer zin in door het mooie parcours. Er waren heuveltjes, blokken hooi, zand, veel modder en het was glad, dus we maakten een plan van hoe we het beste konden gaan rennen. Uiteindelijk begon de wedstrijd voor ons team. Sylvan Corel, Yme van der Krieke, Sierus Caderius van Veen en Joris Mantel gingen goed van start. Het was druk met veel geduw. Middenin de race was er een heleboel wind. Na een spannende strijd met een valpartij van een andere atleet waar Joris overheen moest springen, won Joris de race van iedereen! Van AV’23 kwam daarna Yme, daarna Sierus en tot slot Sylvan aan, we hadden allemaal lekker gerend. Na de prijsuitreiking gingen we naar de opa en oma van Joris. Lekker gegeten en gelachen en toen gingen we terug met de trein naar Amsterdam. Het was heel leuk, want er kwamen drie conducteurs die ons feliciteerden. Maar dat was het verhaal nog niet, want we hadden ook nog andere toppers.

Het begon bij de meisjes mini, waar het team van Zohra de Best, Madelief Miedema en Pascale van Paridon onverwachts derde was geworden, supergoed! Bij de jongens pupillen C werd Nathan Griffioen vijfde en bij de meisjes pupillen C werd Benthe de Jong eerste en Chiara Bernard werd derde. Het team van de meisjes pupillen C met ook nog Olivie Mensing van Charante en Charlotte Roeland werd heel dik eerste. Bij de jongens pupillen B werd Robin Bogaard tweede. Joris had van iemand gehoord dat hij verkeerd had gelopen, anders was hij misschien wel eerste geworden. Benjamin Miedema werd vijfde, daarmee had het team van de jongens pupillen B met ook Finn Bakker en Tijn Jorritsma een mooie eerste plek. Bij de meisjes pupillen A1 waren er geen individuele prijzen, maar het team met Lucy de Kruif, Carina Mensing van Charente, Kris Jonker, Izzie Verdegaal, Isabel Arends en Amelie Vermeer werd derde. Maud de jong van de meisjes pupillen A2 liep heel dik op kop en won de race, haar team was helaas net vierde geworden. Het verhaal van de jongens pupillen A2 hebben we hierboven al verteld. Bij de junioren waren er ook twee toppers: Pam de Kruif van de meisjes junioren D2 is vijfde geworden en Mischa Pier van de meisjes junioren B werd derde. Heel knap want de afstand die junioren rennen is ook steeds verder. Tot slot het team van de meisjes junioren D1 dat de tweede plaats behaalde, met de meisjes Nehissa Hendriks, Kaitlyn Groot, Jet de Jong, Anne Jongedijk en Doris Thomas.

Alle kinderen hadden heel erg goed gerend en wij denken dat iedereen het heel gezellig heeft gehad. Of je nu wel of niet een prijs hebt, dat je meedoet aan de finale is al supercool. Wij hadden een topdag, alleen het was een beetje jammer dat Sierus zijn spikes in Warmenhuizen had laten liggen.