Hardlooptraining voor niet-leden

door Hans Hofstede

Hardlopen is gezond, maar het kan beter

Steeds meer mensen lopen op eigen houtje een of meerdere keren per week een rondje. Voor lopers die al een beetje ervaring hebben, biedt de Watergraafsmeerse atletiekvereniging AV’23 deze zomer een nieuwe uitdaging. “In tien avonden trainen voor de tien kilometer.” Grote kans dat je na onze clinics een PR gaat lopen!

De Middenmeerloop 

Op zondag 27 oktober organiseert AV’23 de Middenmeerloop, een prachtige loop door het vele groen van de Watergraafsmeer en Diemen. De Middenmeerloop is onderdeel van Rondje Mokum, dus kans op leuke prijzen. Dit jaar krijgt de Middenmeerloop een nog beter parkoers, maar start en finish blijven op de atletiekbaan van AV’23.

Het lijkt ons geweldig om daar met een club enthousiaste mensen aan de start te verschijnen. Tegen het eind van de zomervakantie, op maandag 19 augustus, gaan we beginnen met de voorbereidende clinics, gegeven door onze ervaren hardlooptrainster Anneke Nass.

Op je eigen niveau 

De ‘Middenmeer-clinics’ is een traject van tien trainingen voor licht gevorderde en gevorderde lopers. Om goed mee te kunnen komen moet je in staat zijn om tenminste vijf kilometer achter elkaar hard te lopen. Dat hoeft nog niet zo héél hard. Er moet nog wel wat te trainen overblijven. Anneke geeft tien maandagavonden lang een inspirerende en zorgvuldig opgebouwde hardlooptraining. De trainingen zijn afgestemd op je eigen niveau en worden aangevuld met persoonlijke adviezen voor “huiswerk”. Er wordt wel van je verwacht dat je in de loop van de week nog wat doet aan hardlopen.

Persoonlijk record

De clinics beginnen op maandag 19 augustus om 19.30 uur. Vlak daarvoor krijgen deelnemers nadere informatie over de inhoud van de clinics. De trainingen vinden plaats op en rond de professionele 400 meter atletiekbaan van AV’23 aan de Radioweg 89 in de Watergraafsmeer. Of je na de clinics de tien kilometer binnen een uur kunt hardlopen of niet, dat maakt niet uit. Je gaat gewoon voor je persoonlijk record tijdens de Middenmeerloop op 27 oktober. Plezier, motivatie en hardlopen ervaren als tool om je beter over jezelf te voelen, staan voorop. Hopelijk inspireren de clinics om ook na deze cursus lekker te blijven hardlopen en misschien wel lid te worden van AV’23.

Kosten en inschrijvingDeelname aan de middenmeer-clinics  kost 80 euro, inclusief een startnummer voor de Middenmeerloop (naar keuze 5 of 10 km.). Hier kun je inschrijven.