Inschrijving Crosscompetitie 2019 – 2020

door Annerieke Kroeze

Na een heerlijk meerkampseizoen gaan we nu doen wat we altijd doen in de winter: crossen!

Het zou kunnen dat je niet precies weet wat een cross is. Hieronder een korte uitleg:
een cross – vroeger ook wel veldloop genaamd – is een hardloopwedstrijd over onverhard terrein. En doorgaans ook over verschillende soorten ondergrond, zoals zand, aarde en gras. Meestal is in een crossparcours ook hoogteverschil opgenomen: je moet bijvoorbeeld een heuvel op. Als het parcours een verharde weg kruist, kan daarop een mat of zand gelegd zijn. Dit is zodat je hier overheen met cross-spikes kan lopen, vergelijkbaar met het klunen bij het schaatsen!

Het is altijd heel gezellig, je kunt elkaar goed aanmoedigen, en je bent snel weer thuis want de wedstrijd duurt niet de hele dag. Als je aan minstens 2 van de 3 crossloopjes meedoet kun je je kwalificeren voor de finale op 7 maart, individueel of met je team. Traditioneel doet AV ’23 met veel atleten mee aan de finale!

Dit seizoen zijn de crosses op de volgende data:

  • 30 november- AKU- Uithoorn
  • 11 januari- AV Tempo- Bussum (Fransche Kamp)
  • 8 februari- AV Monnickendam
  • 7 maart finale- AV Castricum

Met dit formulier: inschrijven cross 2019- 2020 kun je je inschrijven voor één of meerdere crosses. Vorig jaar hadden we steeds meer dan 100 deelnemers, dat aantal hopen we nu minstens te evenaren!

Je krijgt als je dit formulier hebt ingevuld een bevestiging daarvan in je mail, en eventueel kun je je inschrijving nog aanpassen.

Je licentienummer staat op je digitale pas van de atletiekunie. Mocht je het nummer niet bij de hand hebben, mail dan even de ledenadministratie (ledenadministratie@av23.nl).
Het kan zijn dat je een nieuw lid bent en daarom nog geen licentienummer hebt, vul dan ‘in aanvraag’ in.
Als je meerdere atleten wil opgeven kun je na het invullen van het eerste formulier linksonder op ‘leeg formulier’ klikken.

Inschrijven voor de eerste cross kan tot en met 20 november. Voor de tweede cross zullen we dit formulier opnieuw verzenden met een deadline. Mocht je je nu al meteen inschrijven voor meerdere crosses, dan hoef je dat natuurlijk niet nogmaals te doen.
De kosten bedragen €3,50 per deelnemer, per wedstrijd. Na afloop van het crosseizoen zul je hiervoor een factuur ontvangen. De club betaalt de deelname aan de finale.

Voor meer informatie, zie www.tigch.nl.

Cross 1 Uithoorn Junioren D2 foto Kim Vandenberghe
Cross 2018 foto Kim Vandenberghe