Jaarbekers pupillen seizoen 2018-2019

door Annerieke Kroeze

Benthe de Jong (nu B-pupil) en Joris Mantel (inmiddels junior D1) mochten namens de technische commissie en het jeugdbestuur de jaarbeker ontvangen voor pupil van het jaar van het afgelopen seizoen.

“Benthe de Jong stond al jaren op de baan te kijken naar grote zus Maud toen ze ein-de-lijk zelf mocht meedoen. Ze startte als ini-mini en mocht de competitie meedoen met de mini’s. Dat vond ze zo leuk en dat ging zo goed dat het echt huilen was toen ze het jaar erop begreep dat ze nu een echte mini was en dus weer met de minicompetitie mee moest doen. Maar haar vriendinnen dan?? En het ging toch goed?? Inmiddels heeft ze haar draai uiteraard gevonden bij haar eigen groep. De meiden van de inmiddels B-pupillen zijn onoverwinnelijk en winnen zonder overdrijven iedere competitie. Op de cross en de meerkamp zijn ze onverslaanbaar, met Benthe als aanvoerder van deze gouden lichting. Ze trainen keihard, maar hebben ook vreselijk veel lol en hebben een hechte vriendschap. Ze noemen zichzelf dan ook ‘the stars’. Benthe is een echte meerkampster, goed in alle onderdelen. Werpen vindt ze niet zo leuk, springen des te leuker. Hoogspringen is geweldig en ook ver vindt ze super. Sprinten kan ze als de beste en ook de lange afstand beheerst ze erg goed. Helaas vindt ze dit niet zo erg leuk… misschien komt het nog, hoopt haar moeder. Menig clubrecord staat op haar naam, maar het interesseert haar weinig. Ze wil gewoon plezier maken! Tussen de onderdelen door lekker voetballen (haar andere sport) en radslagen maken of kingen. Sinds kort traint ze bij de loopgroep van Noa Hoondert op vrijdag, dat vindt ze heel leuk. Ze vindt het overigens ook heel leuk om tegen haar zus te lopen, want dan kan ze toch niet winnen en dan heeft ze geen spanning. Dat is wel even een dingetje: de wedstrijdspanning is soms tè groot. Wordt aan gewerkt! Benthe, we hopen je nog heel vaak op de baan te zien, ook bij de lange afstandwedstrijden!

Joris Mantel is al jaren een zeer succesvol atleet. Eigenlijk vanaf het moment dat hij als mini-pupil voor het eerst op de baan kwam eindigde hij altijd bovenin de klassementen, zowel bij de meerkamp als bij de cross. Joris is van alle markten thuis, hij kan heel goed sprinten maar is ook goed in de lange afstand. Ook verspringen doet hij geweldig. De werponderdelen vindt hij wat minder leuk. Toch traint hij wel hard om ook die onderdelen te verbeteren. Joris doet graag en veel mee aan wedstrijden, gaat soms zelfs 2 uur heen en 2 uur terug voor een leuke wedstrijd in Oud-Beijerland. Hij zegt zich te willen specialiseren in sprint, horden en ver, maar de commissie heeft hem toch bij menig crossje in den lande gezien deze winter. Dat vinden wij heel leuk, want het zou zonde zijn als Joris zijn talent niet ook voor dit onderdeel inzet. Nog een talent van Joris: hij weet altijd exact wat de clubrecords zijn, niet alleen van zijn eigen categorie maar eigenlijk gewoon die van de hele club. Het komt regelmatig voor dat hij iemand feliciteert met een nieuw clubrecord terwijl de betreffende atleet nog van niets weet.

Joris krijgt deze jaarbeker niet alleen vanwege zijn goede prestaties, maar vooral omdat hij een voorbeeldatleet is. Hij is altijd op training, werkt altijd hard, is heel sportief, gedraagt zich voorbeeldig op de trainingen en hij wil graag leren. Wij hopen dat hij over een paar jaar ook training gaat geven, dat past goed bij hem! Joris, deze beker heb je hartstikke verdiend. Het werd wel eens tijd. En omdat de beker over 2019 gaat mag je hem nog krijgen als pupil. We zijn heel trots op jou, heel blij met jou en hopen nog lang van je te mogen genieten hier bij AV’23!”