Nieuwe masterploegen hebben het moeilijk in de competitie

door Peter Groen

Hoe de Atletiekunie de ploegen over de verschillende competitiewedstrijden verdeelt blijft nogal raadselachtig. Zo reisde GAC Hilversum vandaag naar Amersfoort – lekker dichtbij – terwijl wij, maar ook Hellas en U-track, beiden uit Utrecht, naar Heerhugowaard moesten komen – vrij onlogisch. Misschien lag het daaraan dat onze Zac Freudenburg, die de 1500m zou lopen, naar Amersfoort was gegaan, waar hij natuurlijk merkte niet op de startlijsten voor te komen. Heel jammer, want nu was de mannenploeg verre van compleet. Dat kwam ook door een aantal blessures en door de concurrentie van andere leuke wedstrijden.
Het goede nieuws is dat er veel nieuwe deelnemers zijn in de AV23-ploegen. De vrouwenploeg is zelfs helemaal nieuw. Daardoor werden er veel nieuwe PR’s gevestigd.
Gerda Edelman nam alle loopnummers voor haar rekening: 200 – 400 en tenslotte nog eens de 1500 meter: heel stoer! Vooral over die laatste was ze tevreden: met een flinke eindsprint klopte ze op het laatste rechte stuk nog twee deelnemers. Relatief het beste deed ze het echter op de 400m: haar 1:11,23 was goed voor 513 punten. Femke van Ooijen deed het erg goed met hoogspringen. Met haar 1,30m haalde ze maar liefst 650 punten binnen. Carina Greven tenslotte scoorde met de discus 21,37m, 468 pnt. Helaas waren er te weinig vrouwen om de estafette te lopen.
Bij de mannen misten we dus Zac en zo ging ook bij hen de estafette de mist in. Sander Stok stootte een mooie 10,32m met de 7.26 kilo zware kogel (687 pnt). Sierk Ybema haalde bijna evenveel punten met zijn 4:49,01 op de 1500m. Onno Waalewijn – weer terug bij AV23 – scoorde vooral met hoog. Hij deed ook zijn best op de sprintnummers, die door blessures onbezet dreigden te blijven, maar dat is toch niet (meer) echt zijn ding. Tenslotte liep ploegleider Niels Schager een verdienstelijke 400m, maar hij scoorde natuurlijk met zijn specialiteit, het werpnummer, speer: 24,53m.
De tweede wedstrijd is 12 mei a.s. in Zeist: hopelijk zijn alle blessures genezen en zijn de ploegen voltallig. Ben je master (35 of ouder) en heb je interesse om mee te doen? Kom een keer op dinsdag- of donderdagavond naar de baan en spreek Gerda Edelman of Niels Schager aan.