Trainingskamp Junioren B2/A1

door Diede Mieras

Afgelopen weekend (do 11 april – zo 14 april) waren wij, de junioren B2 en A1, onder begeleiding van Sylvester Tanoh, Joshua Record en Tsega Feleka in de prachtige indoor atletiekhal bij Arena Sportpark in Düsseldorf voor ons trainingskamp. Hier hebben we ons drie dagen maximaal ingespannen om de beste trainingen te draaien. Het waren drukke dagen waarop sommigen van ons wel drie trainingen op een dag deden.

Donderdagavond om kwart over 6 zouden alle atleten die meegingen zich verzamelen op het Centraal Station. Velen waren ruim op tijd, maar een enkeling kwam door vertragingen en problemen van het OV nog maar net op tijd voor de trein. Na flink wat stress vertrok de trein dan eindelijk richting Düsseldorf, waar het appartementencomplex op ons wachtte. Echt op tijd naar bed gaan, kwam er echter niet van. Onder invloed van alle gezelligheid vloog de tijd voorbij en voor we het wisten was het allang bedtijd geweest. En dit terwijl er de volgende ochtend om 7 uur opgestaan moest worden….

Vrijdag en Zaterdag hebben we allemaal flink getraind, en uiteraard ook heel veel plezier gehad. Vanaf 9 uur ‘s ochtends tot 5 uur ‘s middags waren wij in de hal te vinden. In de namiddag/avond was er dan nog eventjes tijd om Düsseldorf te verkennen. Zondag konden we helaas alleen tot begin van de middag in de hal trainen. Dit kwam door de Bundesliga wedstrijd, Fortuna Düsseldorf tegen Bayern München, die in de ernaast liggende Merkur Spiel-Arena werd gespeeld. Deze laatste ochtend moest de atleet zijn of haar eigen onderdeel uitoefenen. Een wedstrijdvoorbereiding met vervolgens een ‘maximaal’ testje, voor zover dit nog mogelijk was met alle vermoeide lichamen. Vooral voor de atleten onder ons met looponderdelen was dit een zware laatste dag.

Namens alle deelnemende atleten willen we de trainers: Sylvester Tanoh, Joshua Record en Tsega Feleka hartelijk danken voor hun inzet en moeite en vooral voor het mogelijk maken van deze mooie, leuke en leerzame ervaring!