Sprinten in Oud-Beijerland

door Monique Admiraal

Wie wil testen wat zijn/haar snelheid is op allerlei verschillende loopafstanden moet volgend jaar meedoen met de ‘Baancircuit 3000m + sprints’ wedstrijd in Oud-Beijerland.
Afgelopen donderdagmiddag (de dag voor Goede Vrijdag) togen mijn zoon Joris en ik met veel zin en goede moed richting Zuid-Holland. Met OV zou de reis twee uur duren, mits alles (trein, metro en bus) mee zou zitten en… het zat mee, dus we waren keurig op tijd. In tegenstelling tot andere atleten (bijvoorbeeld uit Hilversum of Zoetermeer) die uren in de file hadden gestaan. De wedstrijd begon om half zeven met de 40 meter sprint waarna iedere 20 minuten weer een andere afstand van start ging. In rap tempo werden de 40-60-80-100-150-200 en 300 meter afstanden afgewerkt. Series waren ingedeeld op basis van snelste tijd en mensen uit verschillende leeftijdscategorieën stonden naast elkaar op de baan. Zo waren er bij iedere afstand andere tegenstanders en kon elke race weer heel anders zijn.

De sfeer was goed en gezellig, de wedstrijdleiding meedenkend en meewerkend en het weer was heerlijk zacht wat het geheel tot een fantastische wedstrijd maakte. We kregen de mogelijkheid om de laatste serie van de 300 meter voor Joris te verschuiven naar de eerste serie, zodat we direct konden doorrennen naar de bus (want die gaat in deze streek van Nederland maar één keer per uur) en we op een beetje schappelijke tijd weer thuis konden zijn. Er bleven nog vele atleten op de baan, want er werden ook nog zeven series van 3000 meter gelopen. Het is wel even een reisje naar Oud-Beijerland, maar het is het zeker waard. Volgend jaar gaan we weer en we hopen dat andere AV’23 atleten met ons mee gaan, of nog beter; misschien kunnen we wel een soort gelijke wedstrijd in Amsterdam organiseren?

Voor de uitslagen zie https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/25405/