Jan Mens(63), atleet van het jaar

door Ivo Pothaar

Het heeft meer dan een jaar geduurd voor de prijs ‘Atleet van de AV’23 (Run)Oldies/ Donderdag-avondgroep’ voor het jaar 2020 kon worden uitgereikt. Bij de stemming in november 2020 was er in het begin een nek-aan-nekrace maar uiteindelijk kwam er een duidelijke winnaar uit de bus: Jan Mens. De trotse winnaar heeft onmiddellijk laten weten thuis al een plekje voor de beker ingeruimd te hebben. Maar voordat de beker op het plekje kon worden geïnstalleerd, moest Jan tot de prijsuitreiking op 24 juni 2021 wachten.

Jan heeft de beker dubbel en dwars verdiend. Uit het juryrapport wordt het volgende geciteerd:

“In de Coronatijd heeft Jan voor de lange en middellange afstand-lopers van AV’23 extra trainingen gegeven. Elke week is hij van dinsdag tot en met vrijdagavond op de baan te vinden. Daarnaast organiseert hij ook nog eens de geroemde COVID-5000, Covid-1500, Covid-3000 en Covid-1000 baanwedstrijden. Tijdens de training geeft hij elke loper een aanwijzing en een compliment. Gezondheidsproblemen of niet: de stem van Jan buldert over de baan en stimuleert lopers en loopsters tot ongekende prestaties.”

We feliciteren Jan met deze bijzondere prijs. Naast de beker ontvangt Jan ook nog het boek ‘De Gespierde Mens’. Ligt in de titel het accent nu op ‘Gespierd’of op ‘Mens’?

— De gecertificeerde AV’23 donderdagavond-jury. Amsterdam, 9 december 2020 – 24 juni 2021.—